2012. március 4., vasárnap

Hallenbad Rialto

Bár az előre jelzéssel ellentétben nem esett az eső, délutáni programnak mégis az uszodát választottam, ami történetesen 3 perc sétára van alakomtól.
Az elindulás azonban nem volt olyan egyszerű. Nő lévén nem lehet csak úgy elindulni egy uszodába. Alapos felmérés és értékelés után a bikinivonal és a hónalj epilálása mellett döntöttem. Nem akartam órákat ezzel tölteni, így a lábam maradt ahogy volt... Mint utóbb kiderült felesleges lett volna most erre időt pocsékolni, mert a kutya sem látta.
Otthoni viszonylatban igazán baráti áron jutottam be az uszodába, 6 cőháefért, ami barátok közt is maximum 1500 forint. Ennél olcsóbban otthon sem jutottam volna be egy uszodába. Persze ez az tényleg csak az uszodát tartalmazza, de szerentem így is megéri az árát. Kultúrált és nagyon tiszta a vize.

Kicsit zsúfolt volt a medence, de szerencsére mindenkinek ugyanaz volt a célja, hogy leússza az aznapra kiszabott hosszt, így nem akadályoztuk egymást. Persze itt is megvolt az uszodák tipikus felhozatala: gyerekek akik ugrálnak a medencébe és ezzel elfoglalnak egy teljes úszósávot, az úszóbajnokok, aki nem állnak meg egy percre sem, a kigyúrt macsó, aki feltűnő jelenettel jelzi, hogy megérkezett (lemerül a vízbe és a filmekből ismert balról jobbra fejrázással érkezik a felszínre és ezzel telibe találja a környezetét). Kicsit később megérkezett miss röfi is aki az úszáshoz sem felejtette otthon a sminket.

De két részletben leúsztam a magamét, 40 hosszt, amit akkor még nem tudtam, hogy ez egy teljes kilométernek felel meg. A mai napon felbuzdulva pedig arra az elhatározásra jutottam,hogy ezt a tevékenységet sűrűbben fogom végezni és helyszín közelsége miatt szerintem könnyen végre is hajtható.