2012. március 2., péntek

Megérkezés és miegymás...

Nem volt egyszerű az elindulás. Szerenecsére nem tetézte mindezt egy mindenlében kanál taxis is. Kellemes, magamba forudlós taxi út volt a reptérre. Feladtam kicsinek egyáltalán nem mondható guribörimet és következett a várakozás.
A hó helyzet miatt 10 perces késést jeleztek előre, de ebből 45 perc lett. A megérkezési időt azonban hihetetlen mód sikerült tartani. Minden bizonnyal hasítottunk mint a szél.
Mint már megszoktam alndolás után legalább 20-25 percet vártam a csomagomra, de megérkezett rendben.
Engem pedig már Maja (a méhecske várt) oda kint. De kiderült nem annyira méhecskés... Kedves hölgy és mindenben segített. Elfuvarozott a szállodába.Amiről azt kell tudni, hogy van egy 4 és egy 3 csillagos része. Most a 4 csillagosban helyeztek el, de már korábban volt szerencsém a 3 csillagoshoz. Miután bevettem magam a szobába, elkezdtem keresni a 4. csillagot, merthogy szerintem semmiben sem különbözik a 3 csillagos kistestvértől. De nem leltem...
Másnap következtek az adminisztrációs dolgok. Rögtön az első helyen közölték, hogy megfelelő papírok nélkül nincs regisztráció... Kellemetlen, mert hogy ezzel lehetett volna bank számlát nyitni. Maja azért biztatott, hogy próbáljuk meg,mert néha kivételt tesznek. Igaza volt. Megtörtént a számla nyitás amit a regisztráció igazolásáig zárolnak. Hihetetlen, hogy itt mennyire megbecsülik az ügyfeleket. Egy külön kis irodában történt az adatfelvétel, majd az ügyintéző magamra hagyott 10-15 percre, hogy megnyissa a bankszámlát és nem mellékesen érdeklődött afelől, hogy ohajtok-e valamit inni... Először azt hittem rosszul hallok és visszakérdeztem, de nem tényleg ez volt a kérdés és a végén még ajándék Lackerlit is kaptam.

Sikeres bankszámlanyitás után pedig jött a helyi tömegközlekedési bérlet megvásárlás. Ez egy kicsit hosszadalmasabb volt, de csak a várakozási idő miatt. Itt ugyanis sorszámos megoldás van és nem kell egymást taposni a sorban hogy hozzájuss a havi bérlethez és hó végét tekintve mindenki most próbálta beszerezni a szükséges havi bérletet.

Ezután nem maradt más hátra mint előre. Pihenés és karneválozás, ami nem tartott sokáig ahogy ez egy korábbi bejegyzésből kiderült.

Első napom mondhatni sikeres volt. Megkaptam a mindenre használható Roche kártyát... A minden fogalmát még fel kell fedeznem, de van kártyám és számszerűsítve is lettem, ami állítólag mindennél fontosabb...
Koradélután megkaptam a munkaeszközöm-et is és már neki is állhattam a munkának.
Munka után pedig birtokomba vehettem a várva várt lakot. Az előzetes dokumentációkban feltüntetett képek alapján nagyon ígéretes volt és jelentem élőben sem kevésbé attraktív. De erről később bővebben.

Meglepetésemre a lakás átvétel előtt azonban sikerült a korábban elmaradt regisztrációt megejteni, mert hogy közben a szükséges dokomentumok egyikét sikerült aláírással együtt megkaparintani.
így a hétvégére sikerült minden adminisztratív kötelességemnek eleget tenni.